Over ons

Sunshine Orchids is van oudsher een familiebedrijf. In 1970 is de  maatschap Dekker – Beerepoot onstaan. Het bedrijf was gevestigd in Zwaag en begon met het kweken van rozen.
Eind jaren 70 was er een oliecrisis, waardoor het te duur werd om rozen te kweken door de hoge olieprijs . Er werd gezocht naar een energie armere teelt en deze werd gevonden in de orchideeën  van het soort ‘mini cymbidium’.


Kap voor kap werd volgezet met orchideeën en dat ging goed. De oude kassen werden een voor een afgebroken en langzamerhand ontstond een nieuwe kas van 9000 m2 . Koen Dekker trad inmiddels ook toe tot de maatschap.
Om verdere uitbreiding te realiseren is het bedrijf eind 2004 verhuisd naar Wervershoof, waar een nieuw kassencomplex van 1,6 ha  met een moderne bedrijfsruimte  werd gerealiseerd.  Door deze nieuwbouw is de mogelijkheid ontstaan om van de nieuwste technologieën gebruik te maken. Door hoge kassen neer te zetten en gebruik te maken van grote luchtramen, dakberegening en luchtbevochtiging is het mogelijk om een optimaal klimaat te realiseren in de zomer, waardoor we een goed product in de markt kunnen zetten.


Ook bij de inrichting van de kas hebben we een slag gemaakt. Er is een monorailsysteem aangelegd waarmee de bloemen zonder beschadigingen vanuit de kas naar de bedrijfsruimte kunnen worden getransporteerd. In de ruime bedrijfsruimte worden de bloemen vervolgens gereed gemaakt voor aanlevering bij de veiling.
Inmiddels zijn vader en moeder uitgetreden uit de maatschap en gaat Koen verder als eenmanszaak.


In de periode September tot Juni bloeien er meer dan 50 verschillende soorten. Meer informatie over deze soorten en de beschikbaarheid kunt u elders  vinden op de site.
Sunshine Orchids hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. De laatste jaren hebben wij geïnvesteerd in ons assortiment, waaronder felle en sprekende kleuren. Met als doel een optimale mix van kleuren te krijgen en daarbij een goede kwaliteit te leveren. Mini cymbidiums van ‘Sunshine Orchids’ hebben een gemiddeld vaasleven van twee  tot drie weken.
Ook duurzaamheid vinden wij belangrijk. Vandaar dat wij met de nieuwbouw hebben geïnvesteerd in een ‘Groen label’ kas, met een lagere milieubelasting door onder andere energie, nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen.